Cum creez o baza de date in cPanel

Vrei sa iti creezi un blog/forum sau orice alt fel de website, insa nu sti cum sa iti creezi baza de date? Ei bine o sa iti explic eu acum intr-un cat se poate de scurt tutorial.
1. Intram in cPanel si cautam categoria "Databases" sau "Baze de date" si alegem optiunea MySQL Databases(Baza de date MySQL)

2. In noua pagina veti gasi optiunea Create new database sau Creaza o noua baza de date, unde introducem un nume pentru viitoarea baza de date. In exemplul meu am ales: forum.(asta in caz ca vrei sa iti faci un forum, poti sa pui blog sau orice altceva)
3. Dupa confirmarea crearii bazei de date, ne introarcem din nou la optiunile anterioare pentru a crea un user-administrator care va administra baza de date.
Pentru asta trebuie sa cautati MySQL Users, respectiv Add new users (Utilizatori MySQL respectiv Adauga un nou utilizator)
Click pe Create User apoi bifam ALL PRIVILEGES(Toate privilegile)
4.Dupa ce am creat si userul trebuie sa il atasam la baza de date. Pentru asta trebuie sa revenim din nou la optiunile MySQL si vom face in felul urmator:
Cautam optiunea Add User To Database(Adauga utilizator bazei de date) si vom selecta userul creat mai devreme si baza de date(in cazul meu bazadeda_forum) la fel ca in imaginea de mai jos

5.Daca ati facut totul bine ar trebui sa apara cam asa:
Pentru ajutor sau diferite nelamuriri lasati un comentariu mai jos si o sa incerc sa va ajut!

No comments:

Post a Comment