Cu mainile curate - Film romanesc

Cu mainile curate
Gen Film: Actiune
Este un film romanesc avand ca personaj principal pe Sergiu Nicolaescu numit in film si comisarul Miclovan. Dupa al doile razboi mondial Puterile Axei castiga astfel Partidul Comunist Roman care preia puterea. Omul partidului numit Popa il pune comisar sef pe Roman, iar ca ajutor pe Miclovan. In timp ce ei incercau sa afle mai multe surse daca sunt adevarate, aveau loc alte jafuri, crime, spalare de bani si multe altele avand cap al mafiei pe Semaca. Insa negasind dovezi, comisarul Roman si Miclovan nu aveau cum sa il bage la inchisoare.
Vazand acestea ei se bazeaza pe Oarca, mana dreapta a lui Semaca promitandu-i ca il va scapa de toate probele de la dosar, astfel scapandu-l de puscarie. In prima faza nu dorea sa il tradeze pe Semaca insa dupa o bataie buna data de catre Miclovan, Oarca se razgandeste.
Oarca ii spune mai multe informatii despre urmatoarea intalnire a lui Semaca, insa Miclovan se duce de unul singur fara nici un ajutor, decat cu Oarca pentru a-l face pe Semaca sa iasa si sa se predea. Dar in urma rafuielii Oarca este mort, iar Miclovand nu mai are mult de trait. Atunci cand ajunge Roman la depozit unde a avut loc rafuiala, Miclovan ii zice o replica, care se pare ca a ajuns celebra, si anume "Un fleac m-au ciuruit". Unul dintre cele mai bune ale lui Sergiu Nicolaescu dupa parerea mea.
Trailer film Cu mainile curate:

No comments:

Post a Comment