Vreau sa ma las de fumat, cum pot sa reusesc | Renunta la fumat!


Vreau sa ma las de fumat, cum pot sa reusesc?
Daca vrei sa afli cum te poti lasa de fumat, citeste acest articol.
Renunta la tigari dintr-o data!
Gandeste-te la o zi cand vrei sa te lasi de tigari, poate fi maine sau poate intr-un moment mai favorabil. Lasa-te de tigari radical, deoarece asa vei avea cele mai mari sanse de succes. Doar cativa fumatori reusesc sa renunte prin diminuarea numarului de tigari fumate. Este neplacut sa te opresti treptat din fumat, deoarece vei simti mereu nevoia sa mai fumezi.
Schimbarile survenite dupa renuntare
Arunca brichetele, scrumierele, tigarile si toate lucrurile care sunt legate de fumat. Spune-le prietenilor si oamenilor din jurul tau ca vrei sa te lasi de fumat si intreaba daca mai este printre ei cineva care doreasca sa renunte o data cu tine.
Cea mai buna metoda sa te lasi de fumat este, deasemenea, sa-ti schimbi obiceiurile alimentare. Incearca sa mananci multe fructe, sa bei multa apa si sa stai departe de bauturi ale placerii cum ar fi ceaiul, alcoolul sau cafeaua. Relaxarea fizica este, deasemenea, un factor foarte important cand vrei sa te lasi de tigari; daca simti ca vrei o tigara, du-te la o tura cu masina, o plimbare sau mergi la inot. Cu banii pe care ii economisesti pe tigari cumpara lucruri utile si care iti fac placere!
Nu te da batut, nu renunta!
Cea mai buna metoda de a te lasa de tigari este sa nu te dai batut. Incearca sa gasesti un alt comportament alternativ si sa nu mai fumezi in situatiile in care ai dat gres si ai fumat cand incercai sa te lasi de fumat. Daca data viitoare, in aceeasi situatie, reusesti sa treci peste acea tigara, e un pas inainte, ai devenit mai puternic si poti sa reusesti sa lasi tigarile pt totdeauna.
Cum sa infrunti necesitatea tigarilor?
Cand renunti la fumat, primul lucru pe care il observi este dorinta de a fuma, dar acest lucru dureaza numai cateva minute. Daca ai renuntat sa fumezi recent, vei trece prin astfel de momente mai des decat daca ai renuntat la fumat de cateva saptamani(aceste momente scad in intensitate cu trecerea timpului si apoi dispar). Dorinta de a fuma se va micsora si vei simti acest lucru tot mai rar. Doctorul, plasturii cu nicotina si alte medicamente pentru renuntarea la fumat te pot ajuta in acest sens foarte mult. Asadar, fii hotarat si spune, odata pentru totdeauna: ADIO TIGARI!

 Uite ce se intampla daca renunti acum la fumat:

» In 20 de minute tensiunea arteriala si pulsul revin la normal iar circulatia sangelui se imbunatateste, mai ales la maini si picioare;

» In 8 ore nivelele de oxigen in sange revin la normal si riscul unui atac de inima scade;

» In 24 de ore monoxidul de carbon iti paraseste corpul iar plamanii incep sa elimine mucozitatile si alte resturi;

» In 48 de ore corpul tau nu mai contine nicotina iar simtul gustului si al mirosului se amelioreaza;

» In 72 de ore respiri mai usor si incepi sa ai mai multa energie;

» In 2 – 12 saptamani circulatia sangelui ti s-a imbunatatit acum in tot corpul;

» In 3 – 9 luni eficienta plamanilor ti s-a marit cu pana la 5 – 10 la suta iar problemele de respiratie incep sa dispara;

» In 5 ani riscurile unui atac de inima s-au injumatatit in comparatie cu cele ale unui fumator;

» In 10 ani riscurile cancerului pulmonar sunt la jumatate fata de cele ale unui fumator, iar riscurile unui atac de cord sunt egale cu cele ale unei persoane care nu a fumat niciodata.

>sursa: renunta-la-fumat.com<

No comments:

Post a Comment